APLIKASI SELANGKAH FAQ

Bagaimana mahu mencari Aplikasi Selangkah di Play Store/App Store?

Just head on to app.selangkah.my.Pilih OS telefon anda dan anda akan dihubungkan terus ke kedai aplikasi yang berkaitan.

Bilakah fungsi Selangkah yang lain akan tersedia di iOS?

Buat masa ini, kami sedang dalam proses untuk mendapatkan lampu hijau dari Apple Inc. Mungkin mengambil masa kerana sebagai aplikasi Covid-19, Selangkah harus menjalani proses peninjauan yang lebih ketat sesuai dengan AppStore dasar.

Saya masih tidak dapat memuat turun Aplikasi Selangkah dari Play Store.

Setelah diperiksa dengan teliti, kami mendapati bahawa kerana dasar Google PlayStore, Aplikasi Selangkah tidak tersedia untuk Huawei & amp; Pengguna Oppo di Malaysia.

Sebagai penyelesaian sementara, anda boleh menggunakan Aplikasi Web kami (ini adalah Aplikasi, tetapi berjalan di browser seperti Chrome) dengan pergi ke http://screening.selangkah.my

WebApp kami mempunyai semua fungsi Aplikasi Selangkah (e.g. Mendaftar Uji Covid-19 secara percuma, mendaftar untuk kepentingan Vaksin dan Alat Kuarantine di Rumah jika anda tinggal di Selangor).

Walau bagaimanapun, WebApp masih tidak mempunyai fungsi “daftar masuk sistem dua kali”. Kami berusaha dengan pantas untuk mengaktifkan Aplikasi di Huawei dan Oppo, dan juga untuk meningkatkan WebApp.

Sementara itu, kami berharap dapat bertemu dengan anda di http://screening.selangkah.my!

Saya mula-mula mendaftar untuk akaun Penyaringan melalui screening.selangkah.my di mana saya memasukkan nama pengguna, nombor telefon dan kata laluan. Semasa saya memuat turun Aplikasi Selangkah dan menggunakan bukti kelayakan yang sama untuk log masuk, saya menerima ralat dan tidak dapat menetapkan semula kata laluan.

Sila buat akaun baru di Aplikasi Selangkah. Kedua-dua kelayakan log masuk anda akan disegerakkan selepas itu.

Bolehkah saya mendaftar masuk tanggungan saya juga melalui aplikasi Selangkah?

Buat masa ini, ciri ini belum tersedia. Tetapi kami akan segera memperkenalkannya dalam salah satu kemas kini kami yang akan datang. Nantikan!

Apa yang perlu dilakukan sekiranya polis meminta untuk melihat resit imbasan saya tetapi tidak ada di aplikasi MySJ?

Apabila anda mengimbas kod QR MySejahtera menggunakan Aplikasi Selangkah, resit imbasan akan ditunjukkan dalam fungsi Sejarah Imbas aplikasi. Sekiranya pegawai penguat kuasa meminta untuk melihatnya, anda boleh mengakses halaman Sejarah dan menunjukkannya.